Καραμπατεα Αικατερινη

Θεση: Εργαστηριακός συνεργάτης 

email: Katerina_karampatea@yahoo.gr, info@oenopolis.gr

Αναλυτική παρουσίαση του βιογραφικού μπορείτε να δείτε πατώντας στο όνομα.

Η Κατερίνα Καραμπατέα είναι πτυχιούχος χημικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης πτυχιούχος οινολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου οινολογίας του πανεπιστημίου Dijon της Γαλλίας.

Κατά την παραμονή της στο εξωτερικό εργάστηκε σε φημισμένα οινοποιεία, όπως το οινοποιείο Michel Gros στο Vosne Romanée της Βουργουνδίας στη Γαλλία, το οινοποιείο Domaine des Muses στην Sierre της Ελβετίας και το οινολογικό εργαστήριο Burgundia Oenologie στην Beaune της Βουργουνδίας στη Γαλλία. Στην Ελλάδα εργάστηκε για 7 χρόνια στα Κτήματα Χατζημιχάλη Α.Ε. ως υπεύθυνη παραγωγής και ποιότητας. Από το 2011 διδάσκει στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ως εργαστηριακός συνεργάτης. Ενώ, το 2012 δημιούργησε το Οινολογικό Εργαστήριο Oenopolis στη Δράμα.

Είναι γευσιγνώστρια διεθνούς επιπέδου, καθώς συμμετέχει ως κριτής σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου σε ετήσια βάση. Έχει επίσης διακριθεί, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wine Women Awards το 2011, στο Παρίσι της Γαλλίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και της Ένωσης Γάλλων Οινολόγων.

Ολόκληρο το βιογραφικό